lördag 20 november 2010

Bibis matbröd

Jag verkar ha blivit en riktig bakmamma. På tre dagar har jag bakat inte mindre än tre gånger. På fars dag gjorde jag muffins, morgonen därpå bakade jag det här goda brödet efter min svärmors recept och dagen efter det gjorde jag kolakakor. Tänkte jag skulle dela med mig av receptet eftersom det är så gott och enkelt. Det allra bästa med det är att man slipper knåda deg.

5 dl ljummet vatten
1 dl mjölk
25 g jäst
1 msk honung
11-12 dl vetemjöl special
1,5 dl grahamsmjöl
1 dl linfrö
lite brödkrydda och lite salt

Blanda allt blött tillsammans med jästen och allt torrt i en annan bunke. Rör sedan ihop alltsammans och häll i två bröade långformar. Jäs under duk 1,5 - 2 timmar. Grädda sedan 275 grader i ca 20 min.

Glömde ostkupan

Jag glömde att visa den här fina ostkupan som jag också köpte på loppisen i söndags. Den kostade bara 20 kr!

tisdag 16 november 2010

Helgens loppisfynd!

Jag brukar tycka Polarn & Pyret är lite trist egentligen men deras retrogrejer brukar vara väldigt fina. Fyndade alla det här för 10 kr styck (utom röda klänningen som kostade 20. Allt är P.O.P. förutom klänningen, koftan och gula byxan.




söndag 7 november 2010

Sånt man gör när man har barnvakt

I natt sov Tage hos mamma och då passade jag på att göra en massa nytta. Jag har sorterat och tvättat bebiskläder i kartonger och märkt med storlek.


Jag har bestämt vilka bebiskläder som ska med till BB när det är dags. (Tidigt jag vet, men det är sådan jag är.)


Jag har målat sågbockar som vi ska bygga en arbetsbänk av i vardagsrummet. Hoppas kunna visa resultat om en vecka.


Jag har sytt ett överdrag till symaskinen och en påse till pedalen och sladden.


När jag var klar, halv tolv på natten, så tog jag ett välbehövligt bad och på morgonen fick jag sova ut. Vad skulle jag göra utan min mamma?

tisdag 2 november 2010

Moster Gunnes citronsaft

Ikväll har jag gjort citronsaft. Det är jätteenkelt och brukar bli väldigt smarrigt också. Så här gör man:
Koka upp 1 1/2 liter vatten, häll i 1/2 kg socker, 1 msk citronsyra, rivet citronskal och citronsaft från 3 citroner. Rör om och låt stå över natten. Sila sedan av och häll upp i flaskor.

Allhelgonafirande

Att ha det här pumpaarrangemanget på bordet är det enda vi gör för att fira alla helgon. Sen ska vi förstås äta upp pumpan också.

Hos syrran

Idag hängde jag hemma hos syrran, hon har så mycket fina saker. Käkade pannkakslunch och skrev på min hemtenta. Men...en hemtenta ska man ju göra hemma? Fusk?