måndag 30 maj 2011

Redo för camping

Nu är husvagnen äntligen färdig! Efter mycket hårt arbete är den redo för vägarna och på fredag bär det av på kortsemester. Jag är mycket nöjd mer resultatet ska jag säga!

Var rädd om vår jord!

För nästan en månad sedan avlade jag ett löfte om att inte köpa några nya kläder till mig själv innan året är slut, med undantag för underkläder om det behövs. Jag är så satans less på det här konsumtionssamhället, man blir ju spyfärdig av alla billighetskedjor och folk som köper nytt bara för att det är billigt. Kläder är så billiga att man kan kasta dem när man använt dem en gång och kvaliteten klarar inte mycket mer heller. Har inte folk vett att tänka på att kläderna faktiskt är tillverkade av någon någonstans i världen? Folk saknar totalt respekt för både kläder och saker idag. Om det inte vore så lätt att skaffa nya kläder så skulle man istället ta bättre hand om de man redan har. Vi måste vara rädda om vår jord och sluta vara sådana egoister!

fredag 13 maj 2011

Husvagnsrenovering

Förra sommaren köpte mamma den här husvagnen till oss, en SMV från 1974. Den var i perfekt skick förutom att en tredjedel av golvet var fuktskadat och det håller jag på att byta ut nu. Det blev ett större projekt än jag hade trott men också mycket roligare än jag hade trott. Att plocka ner sofforna och riva upp golvet var ganska jobbigt och läskigt för reglarna hade förmultnat till jord och det kröp tusenfotingar i dem och plåten hade släppt i hörnen så att man såg rätt ner i backen. Nu har jag hunnit sätta ihop plåten och lagt in nya reglar, så här ser det ut hittills.




På golvet kommer det sedan ligga en svart och vitrutig plastmatta och dynorna ska kläs i ljusrosa. Gardinerna sydde jag förra sommaren, de är rosa, orange och rödblommiga. Det kommer bli så snyggt!!!