måndag 20 februari 2012

Hemlöshet

Den här terminen har jag varit dålig på att blogga. Anledningen är att jag varit fullt upptagen med ett projekt som jag jobbar med tillsammans med mina kompisar Alexandra och Marianne. Vi håller på att göra en dokumentär om hemlöshet. Vi varit på stan och i värmestugor och hängt med ett antal personer som vi lärt känna, för att visa hur livet för hemlösa kan se ut och för att visa människorna bakom dem som vi ser som uteliggare. I helgen till exempel följde vi med Kenneth på en rundvandring där han visade oss alla ställen där han brukar sova. Det var trappuppgångar, källare, kulvertar och garage. Han berättade alla små knep för att hitta sovplatser och för att överleva som hemlös.






lördag 11 februari 2012

Lillians första docka

Idag kom morfar och Lotta på besök för att fira Lillians födelsedag i efterskott. De hade med sig den här fina dockan till henne och hon blev jätteglad! Jag tycker att de flesta dockor man kan köpa nu för tiden inte alls är fina, de ser ofta lite läskiga ut men den här var verkligen fantastiskt söt. Det här blir Lillians första riktiga docka (hon har några tygdockor sedan tidigare) och den passar perfekt i dockvagnen som hon fick i julklapp av farmor. Tack pappa och Lotta!

tisdag 7 februari 2012

Klocka till Lillian

Imorgon fyller Lillian 1 år, så ikväll har jag suttit och målat den här väggklockan till henne, efter en bild av Camilla Lundsten. Det kan väl tyckas lite tidigt att lära sig klockan, men hon kanske tycker den är fin att titta på.

onsdag 1 februari 2012

Luva med pärlor

Idag var det kallt ute, så jag satte på mig min fina pärlluva som jag köpt på Vaksala Torg för en krona. Förut hade jag en vit också, i orginalförpackning, men den sålde jag. Ångrar det djupt.