måndag 23 april 2012

Pyssel i köket

I kväll har jag pysslat och pratat i telefonen med min syster. Jag målade pallen som barnen fått av sin gammelfarmor, locken till vällingburken och müsliburken och kom ihåg-grejen. Snodde en del av ett mönster från Lotta Kühlhorn. När jag ska pyssla blir jag alltid så ivrig och vill göra allt på en gång, nu målade jag till exempel det svarta på kom ihåg-grejen med nagellack bara för att jag inte hade svart färg.


lördag 21 april 2012

Film om hemlöshet

Den här filmen har jag gjort tillsammans med två andra studenter som ett uppdrag på bildlärarutbildningen. Nu har vi visat den för killarna som medverkar i filmen och fått godkänt för att lägga upp den på nätet. De blev båda väldigt tagna när de fick se filmen och de tyckte att vi hade lyckats förmedla deras hårda verklighet på rätt sätt.

tisdag 17 april 2012

Snart är det dax!

När våren är här och sommaren närmar sig så börjar jag längta efter husvagnen. Jag sitter och husvagnssurfar och tänker på vad vi ska ha för utemöbler och gardiner till förtältet. Snart är det dax att dra fram den ur ladan och se om den går igenom besiktningen. Sen kör vi en tidig camping som försmak på sommaren, kanske till Grisslehamn eller Gräsö. Det ska bli så härligt! (Våran husvagn är den på första bilden.)





måndag 16 april 2012

Lite saker från mamma

Vi har gjort om i köket (jag ska visa så snart det ser representabelt ut) så vi har fått lite fina saker av mamma som vi behövde. Vi har byggt en ny bänk och därför fick vi de här barpallarna så att man kan sitta och äta frukost där, och 50-talstyget som vi kan hänga som draperi under bänken. Fick även ett par pelargoner och en basilika med kruka. Pelargonerna satte jag i två tekoppar och vände öronen bakåt. När det blev lite mer bänkyta kunde jag ta fram pappas gamla köksvåg och ställa basilikakrukan på.



söndag 15 april 2012

Lövhyddan

Idag var vi på en husvisning, och det var så fantastiskt fint! För över ett år sedan kollade vi på samma hus men då var det ett ruckel. Vanligtvis brukar folk renovera sönder gamla hus, men det här var verkligen smakfullt gjort, med alla gamla fina detaljer i behåll (möjligen blev köket lite för modernt för min smak). Om vi hade råd så skulle jag lätt vilja köpa det här, men tyvärr. Det får vara ännu en dröm tills den dagen kommer då vi har råd, det dyker alltid upp fler drömhus.







(Bilder lånade från Mäklarfirman Widerlöv och Co)

tisdag 10 april 2012

Små loppisfynd till barnen

Idag var jag på en loppis och letade efter cykel. Hittade ingen cykel men köpte en gullig duk till Tage och en My Little Pony till Lillian. När jag kom hem och sa att jag hade köpt en duk till Tage så jublade han, blev jätteglad och sa "Vilken fin!". Kul att ett barn kan bli så glad av en liten duk.


fredag 6 april 2012

Glad påsk!

Jag har alltid tyckt att påskpynt är ganska fult. Men nu har jag kommit på att man inte måste ha lila, orange och knallgult påskpynt, man kan ha pastellfärgade ägg och fjädrar istället. Pråligt men snyggt påskris tycker jag. Äggen har jag och barnen blåst och limmat på papper med tapetklister.


tisdag 3 april 2012

Lite förändring i vardagsrummet

Äntligen trivs jag i vår lägenhet! De senaste åren har det varit lite kaosartat hemma hos oss, med diverse projekt som det aldrig blir något av, men nu har vi tillslut lyckats få till det. Det senaste vi har gjort är att sätta in en till köksbänk, och att möblera om i vardagsrummet. Vi fått svärmors gamla soffa och så har vi tagit bort vår jättestora skivhylla som stod för ett av fönstren. Så här fint blev det!

söndag 1 april 2012

Invigning på Furniss Finest

Idag var vi på invigningen av en vintagebutik som en kompis har startat i Eriksberg, Uppsala. Hon kommer bara ha öppet på söndagar, men kommer även ha försäljning på sin blogg, Furniss Finest. Jag ska länka dit så fort bloggen kommit igång. Man blir lite sugen på att ha butik igen, det skulle vara så mysigt att att ha någon liten verksamhet bara för sitt eget nöjes skull. Men det kommer inte att ske, inte på mycket länge i alla fall.
Det var en jättemysigt inredd butik, i en källarlokal till ett bostadsrättshus, och det fanns väldigt mycket fint till bra priser. Jag köpte en klänning till mig själv, en jacka till Tage, ett docktäcke och två plastkannor. Är mycket nöjd!