lördag 20 november 2010

Bibis matbröd

Jag verkar ha blivit en riktig bakmamma. På tre dagar har jag bakat inte mindre än tre gånger. På fars dag gjorde jag muffins, morgonen därpå bakade jag det här goda brödet efter min svärmors recept och dagen efter det gjorde jag kolakakor. Tänkte jag skulle dela med mig av receptet eftersom det är så gott och enkelt. Det allra bästa med det är att man slipper knåda deg.

5 dl ljummet vatten
1 dl mjölk
25 g jäst
1 msk honung
11-12 dl vetemjöl special
1,5 dl grahamsmjöl
1 dl linfrö
lite brödkrydda och lite salt

Blanda allt blött tillsammans med jästen och allt torrt i en annan bunke. Rör sedan ihop alltsammans och häll i två bröade långformar. Jäs under duk 1,5 - 2 timmar. Grädda sedan 275 grader i ca 20 min.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar