tisdag 20 december 2011

Hjälp barnen!

Det är hemskt när man tänker på hur mycket pengar folk gör av med på julklappar när tusentals barn svälter i världen. I vår familj köper bara ett par saker till barnen men ändå får jag dåligt samvete. Jag tycker egentligen inte att man ska gå omkring med ett ständigt dåligt samvete för att man har det bra, men jag tycker att man ska vara tacksam, tänka på hur man lever och att man har en skyldighet att göra något för vår värld om man kan. Unicef har en kampanj nu där man kan bidra genom ett blogginlägg. Så här skriver de:

"Det pågår en tyst katastrof. En katastrof som varje dag dödar 21 000 barn under fem års ålder. De flesta barnen dör av näringsbrist, diarré eller andra sjukdomar. De dör av orsaker som med enkla medel skulle kunna förebyggas. Det som saknas är vaccin, medicin, rent vatten och näringsriktig mat. Saker som UNICEF kan leverera. Saker som vi tillsammans kan leverera."

Genom att göra det här inlägget (och att pinga twingly) gör jag så att re:member skänker sex påsar av den nötkräm som UNICEF använder vid behandling av undernärda barn. Tre påsar nötkräm om dagen är allt som krävs för att ett barn som lider av undernäring ska kunna överleva.
Blogga du med och hjälp till att rädda liv? Hämta bloggmaterial här!

Gör en insats även om du inte bloggar! Gå in på Unicef och se vad du kan göra.

Foto: Unicef

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar