måndag 26 december 2011

Ny rätt av julmatrester!

Efter tre dagars svullande av julmat så vill man gärna ha någonting annat, men vad gör man när man fortfarande har kylen full med Janson och korvar och gravad lax? De flesta lagar nog något nytt och låter julmaten stå tills den blivit för gammal och då kastar man den, men istället kan man faktiskt komma på andra rätter som man kan göra av julmaten. Man kan tex göra en pytt av korv, köttbullar, potatis och kanske lite grönsaker och fetaost. Eller så kan man göra en kryddig tomatsås och lägga köttbullarna i och servera till stekt potatis. Mitt bästa tips är i alla fall att göra ett mos av potatisen och brysselkålen, steka den gravade eller kallrökta laxen några minuter på varje sida. Gravlaxsåsen passar bra till men det blir ännu godare med stenbitsrom och gräddfil om man har det på sitt julbord. Servera med någon överbliven sallad. Vi hade en god sallad på hericot verts, kidneybönor och chevre som passade utmärkt till. Och med ett glas vitt så blev det nästan som att äta på resturang!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar