onsdag 19 oktober 2011

Quiche Lorraine

Ikväll ska vi äta Quiche Lorraine, ost och skinkpaj. Receptet kommer från Vår kokbok men jag tror att jag gjort om det lite. Bland annat så använder vi kalkon istället för skinka eftersom jag inte äter grisar.


Här är receptet:

Degen
3 dl vetemjöl
125 g smör
2-3 msk vatten
lite salt

Fyllning
150 g kalkon
1 liten purjolök
4 ägg
4 dl mjölk
1 krm salt
3-4 dl riven ost

Förgrädda pajskalet lite. Fräs purjon lite innan du lägger den i skalet tillsammans med kalkonköttet. Häll på osten, sedan äggstanningen. Grädda i 200 grader ca 30 min. Kom ihåg att använda ekologiska och närproducerade varor i den mån det är möjligt!
Kom ihåg också att använda hela purjolöken, man behöver oftast inte skära bort en massa blad, det ska ju ändå tillagas.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar