Ikväll åt vi Linssoppa med hembakt bröd. Ännu ett recept från vår "Vad ska vi ha till middag?" - bok. Jag passade på att förbereda när farmor var ute och gick med Lillian. Den här soppan är bra att göra långt innan den ska ätas. Det blir bara godare ju längre den får stå och dra åt sig smakerna.
3 msk matolja
2-3 dl röda linser
3 gula lökar
3-4 vitlöksklyftor
3 morötter
2 burkar krossade tomater
2 grönsaksbuljongtärningar
1 msk socker
massor av koriander ( eller basilika men koriander är godast)
garam masala
vatten
ev 2,5 dl grädde
Fräs grönsakerna och linserna i oljan. Tillsätt vatten (så mycket som behövs, beroende på hur länge soppan kokar), krossade tomater, kryddor och buljong. Låt koka länge! När soppan är färdig kan man hälla i grädden. Det är gott att ha i en klick gräddfil eller creme fraiche när man serverar. Kom ihåg att använda ekologiska råvaror!
1 dag sedan
Du och dina soppor lilla mormor ;-)
SvaraRadera